Abdurrahman Dilipak: AK Parti'nin suç duyurusunu geri çekeceğini düşünüyorum

Abdurrahman+Dilipak:+AK+Parti%E2%80%99nin+su%C3%A7+duyurusunu+geri+%C3%A7ekece%C4%9Fini+d%C3%BC%C5%9F%C3%BCn%C3%BCyorum
ABONE OL

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AK Partili kadınların kendisi hakkında yaptığı suç duyurusunu geri çekeceklerini düşündüğünü söyledi.

AK Parti'nin 81 ildeki kadın kolları başkanlıkları, Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kadınlara yönelik hakaret içeren köşe yazısı nedeniyle 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında hakkında yapılan 81 suç duyurusu hakkında şunları söyledi:

Süreci izliyorum. Gündemdeki tartışma konusu ile ilgili yeni birtakım adımlar bekliyorum... AK Parti’nin bu durumu teşkilat, grub olarak tartıştıktan  sonra, yeni bir karar verilmesinin ardından, henüz muhtevasını bilmediğim suç duyurusunun geri çekileceğini düşünüyorum.. Bu konuyu bu süreçte STK ve basın da tartışacak. AK Parti tarafından, kuruluş yıldönümü töreni ve MKYK toplantısı sonrası yapılacak açıklamadan sonra, tekrar kapsamlı bir açıklama ile yol haritamı okurlarımla paylaşacağım. Duam aklı selimin geri dönüşü yönündedir. Bu vesile ile okurlarıma destekleri için teşekkür ediyorum.

"AKP'nin papatyaları"

Dilipak, köşe yazısında şunları söylemişti:

ANAP'ı o ‘Papatyalar', o ‘Lale Devri çocukları' bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP'nin ‘Papatyaları'(!?) bitirecek bu gidişle" ifadelerine yer veren Dilipak, "AK Parti içindeki AKP'liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP'liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi..

"Fahişe" hitabı

Akit yazarı devamla "AK Parti içindeki AKP'liler, FETÖ'nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum 'Yeşil Sermaye' de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadelerine yer verdi.

KADEM ve Fatma Şahin'e eleştiri

Köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına da değinen Dilipak, ‘felaket' olarak nitelendirdiği sözleşmenin sorumlusunu Fatma Şahin olarak gösterdi ve ekledi:

Şahin hâlâ bu yönde genelgeler yayınlıyor. Toplumdaki öfke konusunda sanırım bilgi sahibi değil. KADEM bir, Fatma Şahin iki. KADEM aile ile yakın ilişkisi sebebi ile daha öncelikli olarak akla geliyor.

twitter takip