Abdülkadir Selvi, 'AYM Enis Berberoğlu konusunda ısrarcı olacak' dedi ve ekledi: Asıl gümbürtü o zaman kopacak

Abd%C3%BClkadir+Selvi,+%E2%80%99AYM+Enis+Berbero%C4%9Flu+konusunda+%C4%B1srarc%C4%B1+olacak%E2%80%99+dedi+ve+ekledi:+As%C4%B1l+g%C3%BCmb%C3%BCrt%C3%BC+o+zaman+kopacak
ABONE OL

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği 'hak ihlali' kararında ısrarcı olacağını belirtti.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bu arada İstanbul 14. Ağır Ceza’nın kararı üzerine Anayasa Mahkemesi olağanüstü toplantı kararı almıştı. Orada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı masaya yatırıldı. Yerindelik denetimi yapıldığı eleştirisine yanıt verilmesi tartışıldı. Ancak herhangi bir açıklama yapılmaması kararı alındı. Doğru olan yapıldı. Çünkü gecikmeden bu karar yeniden önlerine gelecek. Enis Berberoğlu’nun avukatları iç hukuk yollarını tükettikten sonra bireysel başvuruda bulunacak. Aynen Mehmet Altan’ın avukatının yaptığı gibi. Peki Anayasa Mahkemesi ne yapacak? Anayasa Mahkemesi ihlal kararında ısrar edecek ama bu kez geniş kapsamlı bir gerekçe yayınlanacak. Asıl gümbürtü o zaman kopacak." 

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip