AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri 3 kadın gazeteciye!

AB+Ara%C5%9Ft%C4%B1rmac%C4%B1+Gazetecilik+%C3%96d%C3%BClleri+3+kad%C4%B1n+gazeteciye%21;
ABONE OL

GC ve Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı'nın Avrupa Birliği desteğiyle düzenlediği 'AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri' sahiplerini buldu.

BIRN (Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı) ve Gazeteciler Cemiyetinin (GC) ortaklaşa düzenlediği "Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri" sahiplerini buldu.

Birincilik ödülü "Zindaşti bombası! Burhan Kuzu ‘Tanımam’ dediği uyuşturucu baronuyla yemekte" haberiyle Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek’e, ikincilik ödülü "Ezidi Hadiya Hussein’in Hukuk Mücadelesi" başlıklı dosyası ile Gazete Duvar‘dan Hale Gönültaş’a ve üçüncülük ödülü "Tu¨rkiye’de Ku¨rtaj Hizmeti: Fiilen Yasak" dosyası ile DW Türkçe'den Burcu Karakaş’a verildi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, "Avrupa Birliği (AB) Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri" Ankara Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene katılan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger konuşmasında, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Törende, birincilik ödülü "Zindaşti bombası! Burhan Kuzu ‘Tanımam’ dediği uyuşturucu baronuyla yemekte" haberi ile Gazeteci Zehra Özdilek’e, ikincilik ödülü “Hadiya Hüssein’in Hukuk Mücadelesi” dosyası ile Hale Gönültaş’a, üçüncülük ödülü “Türkiye’de kürtaj hizmeti: Fiilen yasak” dosyası ile Burcu Karakaş’a verildi.

twitter takip