AA'nın işine son verdiği Musab Turan'dan açıklama: Bu soruyu sorduğum için özür dilemiyorum

AA%E2%80%99n%C4%B1n+i%C5%9Fine+son+verdi%C4%9Fi+Musab+Turan%E2%80%99dan+a%C3%A7%C4%B1klama:+Bu+soruyu+sordu%C4%9Fum+i%C3%A7in+%C3%B6z%C3%BCr+dilemiyorum
ABONE OL

Basın toplantısında AKP'li bakanlara yönelttiği soruları kaydettiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından AA'daki görevine son verilen muhabir Musab Turan, Instagram canlı yayınında açıklama yaptı.

Bir basın toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Süleyman Soylu'yla ilgili sorduğu soruyu kaydettiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan ve ardından Anadolu Ajansı'ndaki (AA) muhabirlik görevine son verilen Musab Turan, Instagram canlı yayınında o soruyu nenden sorduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Ben gündemi takip eden bir insanım, toplumun nasıl kalkınacağına dair bir kitap da yazdım. Ben Allah'a hep beni aileme mahcup etme diye dua ederim. Özellikle babama mahcup olmaktan Allah'a sığınırım. AKP hareketini Sultanbeyli'de başlatan bir isimdir. Ama ben de bir bireyim. Bugün yaşananları kısaca özetleyeyim.

Normal haber telaşıyla gündemi takip eden biri olarak oradaydım. Sayın Bakan'ın danışmanı Rıdvan Tezel, kulağıma eğilerek soru sormuyoruz dedi. Benim burada kayışım attı.

Orada zaten TRT, DHA ve AA var. Bu adamlar zaten size ne sorabiliyor ki? Bir tane soru sordum, baktım bu özgüven hayra alamet değil. Zaten kendi içimde AKP'nin artık fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım. Ülke siyasetinin rayına girmesi ve huzur ortamı gerekliydi. Ben de kendime bir sorumluluk biçtim, pişkin bakan danışmanının sözleri bana sorumluluk yükledi.

Sorumun sonunda duygusallaştığım için özür diliyorum ama bu soruyu sorduğum için özür dilemiyorum. Ak Parti'yi herkes bitirmeye çalışıyor. Toplum hareketi, dip dalga diyoruz ya insanlar inandı, güvendi. Ak Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi çocuklarımızın geleceği çin çok önemli"

BABASI DA AÇIKLAMA YAPTI!

Turan'ın açıklamasını paylaştığı videoda yer alan babası Ali Seydi Turan, Twitter'da yaptığı açıklamada oğlu Musab Turan'ın sorduğu soruyu tasvip etmediğini dile getirdi.

Turan, şu ifadeleri kullandı:

21.05.2020 tarihli ulusal basında haber programlarında adı geçen Musab Turan'ın babası olarak sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi kamuoyuna deklare ediyorum. Ak partinin kuruluşundan bu güne gururla bu davanın neferi oldum. Parti teşkilatımın her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır. Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım.

 

FETHULLAH GÜLEN'E YÖNELİK ÖZVGÜ DOLU TWEETLER'İ ORTAYA ÇIKTI

Turan'ın, sosyal medya hesabından Fethullah Gülen'i övdüğü tweetleri ortaya çıktı. Oğlu Musab Turan'ın sorusunu tasvip etmediğini ifade eden Turan'ın geçmişte FETÖ elebaşını övdüğü tweeti şöyle:

twitter takip