88 yaşındaki yazar Hasan Basri Aydın tutuklandı! Gerekçe: Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e hakaret iddiası

88+ya%C5%9F%C4%B1ndaki+yazar+Hasan+Basri+Ayd%C4%B1n+tutukland%C4%B1%21;+Gerek%C3%A7e:+Eski+Adalet+Bakan%C4%B1+Cemil+%C3%87i%C3%A7ek%E2%80%99e+hakaret+iddias%C4%B1
ABONE OL

Emekli edebiyat öğretmeni Hasan Basri Aydın, sağlık sorunları nedeniyle geldiği İstanbul’da eski bakan Cemil Çiçek'e hakaret suçlamasından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Aydın'ın tutuklanmasına karar verildi.

‘Tanrıya Mektuplar’ kitabının yazarı 88 yaşındaki yazar ve emekli öğretmen Hasan Basri Aydın, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı. Malatya'dan İstanbul'a geldiği sırada İstanbul Havalimanı'nda dün gözaltına alınan Aydın, daha sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne götürüldü.

Burada hâkim karşısına çıkarılan Aydın hakkında ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ten tutuklama kararı verildi. Aydın, Silivri Cezaevi’ne götürülüyor.

Cemil Çiçek’e hakaret ettiğine yönelik iddialar sebebiyle Aydın hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra denetimli serbestlik kararı verilmişti. 6 ayda bir gitmesi gereken kontrollere düzenli gidemeyen 88 yaşındaki Aydın’ın tutuklanmasına hükmedildiği öğrenildi.

Aydın, daha önce de ‘Tanrıya Mektuplar’ kitabı nedeniyle verilen bir cezasının bir kısmını yatmış, sonrasını ise ev hapsinde geçirmişti. (BirGün)

twitter takip