3 yıla kadar hapsi isteniyor! Fatih Portakal hakkında dava açıldı!

3+y%C4%B1la+kadar+hapsi+isteniyor%21;+Fatih+Portakal+hakk%C4%B1nda+dava+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun ünlü haberci Fatih Portakal hakkında bulunduğu suç duyurusu için başlatılan soruşturma tamamlandı. Fatih Portakal hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu başarılı haberci Fatih Portakal hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bulunduğu suç duyurusunun ardından dava açıldı. Fatih Portakal'ın 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.
 
Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Milli Dayanışma Kampanyası" için 6 Nisan'da Twitter hesabından Tekalifi Milliye'yi hatırlatarak "Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef" mesajını yayınlamıştı.
 
Fatih Portakal'ın bu mesajının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu suç duyurusunda bulunmuştu.
 
BDDK'nun suç duyurusu hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
 
Fatih Portakal hakkında bankacılık kanununun itibarın korunması başlıklı 74'üncü maddesini ihlal suçlamasıyla dava açıldı.
 
Başsavcılık, ünlü habercinin paylaştığı mesajın bankalarda mevduatı veya tasarrufu bulunan mudilerin paralarının devlet tarafından koronavirüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu değerlendirilmesi yaptı.  
 
Ayrıca, Fatih Portakal'ın söz konusu Twitter mesajının linkine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin 8 Nisan tarihinde erişimin engellenmesi kararı verildiği de iddianamede belirtildi.
 
İddinamede; bankalar hakkındaki itibarı zedeleyici haberlerin ekonomiyi de kötü etkileyeceği belirtilirken Fatih Portakal'ın da yazılı savunmasında paylaştığı mesaj için "Tamamen ironi niteliğindedir" dediği kaydedildi. 
twitter takip