14 gün kuralına uymayan ünlü isimler büyük tepki çekti! İşte, o isimler!

14+g%C3%BCn+kural%C4%B1na+uymayan+%C3%BCnl%C3%BC+isimler+b%C3%BCy%C3%BCk+tepki+%C3%A7ekti%21;+%C4%B0%C5%9Fte,+o+isimler%21;
ABONE OL

Koronavirüs vakaları ülkemizde de görülürken 14 gün kuralına uymayan ünlü isimler büyük tepki çekti. İtalya sevgilisi İstanbul'a gelen Şeyma Subaşı ise, koronavirüs testine sokuldu.

 

Tüm dünyayı etkisi alan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs vakasının yayılmasının önlemleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı'nın duyurduğu yurtdışından gelen kişilerin 14 gün boyunca kalabalık ortamlardan uzak bir şekilde tecrit altında kalma kuralına uymayan bazı ünlü isimler de tepkilerin hedefi oldu.
 
Hürriyet'in magazin eki Kelebek'in yazarı Cengiz Semercioğlu da, bugünkü köşe yazısında "Koronavirüs salgını dünyada hızla yayılırken, bu isimlerin hepsi yurtdışında tatil yaptı. Bu ünlülerle görüşmeyin" diyerek yurtdışından yeni dönen ve 14 kuralına uymayan ünlü isimleri yazdı.
 
Cengiz Semercioğlu, şunları yazdı:
 
-Kenan Doğulu-Beren Saat: Beren’in doğum gününü ve Sevgililer Günü’nü birleştirerek bir hafta Londra’da kaldılar...
-Ebru Şallı: Bir iş seyahati için Barselona’ya giden Uğur Akkuş’a eşlik etti...
-Işın Karaca: Doğum günü için sevgilisi Can Yapıcıoğlu ve arkadaşlarıyla Amsterdam’a gitti...
-Hacı Sabancı: Sevgilisi Nazlı Kayı’yla birlikte Slovenya’daydı...
-Guido Senia: İki gün önce Tel Aviv’den İstanbul’a geldi. Ve dün akşam da Harbiye’deki bir partiye Şeyma Subaşı’yla katıldı.
 
BEREN-KENAN ÇİFTİ VE ŞEYMA SUBAŞI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ!
 
Beren Saat- Kenan Doğulu çifti ve ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın eski eşi olan sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı ile İtalyan sevgilisi Guido Senia da sosyal medyada en çok tepkş çeken isimler oldu. 14 gün kuralına uymayan bu isimler toplum sağlığı açısından bu kadar önemli ve hassas bir konudaki duyarsız davranışları nedeniyle büyük tepki topladı.
 
Salgının en çok etkilediği ülkelerden birisinin İtalya olması ve Şeyma Subaşı'nın İtalyan olan sevgilisinin de Türkiye'ye gelerek buradaki davetlete katılması TBMM'de bile konu olmuştu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal TBMM'de yaptığı açıklamada, “Şubaşı'nın sevgilisi İtalya’dan direkt uçuş olmadığı için Yunanistan üzerinden Türkiye'ye geldi. 14 günlük karantina kuralına da uymadı'' diyerek konuyu eleştirerek şunları söylemişti:
"Risk bölgelerinden uçuş yasağı nedeniyle üçüncü ülkeleri kullanarak Türkiye'ye giriş yapanlara karşı da uyanık olmalıyız. Kimseye ayrıcalık tanınmamalıdır. Kural herkes için geçerli olmalıdır"
 
İstanbul aktarmalı uçuşlara da dikkat çeken Tanal, “İstanbul'da inip aktarmalı uçuş saatini bekleyen yolcular da korona virüs tedbirleri kapsamında sıkı kontrolden geçirilmeli. BU yolcular aktarma saatine kadar havalimanında vakit geçirecek, dolaşacak, temas kuracak. Bu kişilerin virüs taşıması ihtimal dahilindedir. 3 Mart’ta İstanbul aktarmalı Tiran’dan Washington’a giden bir ABD vatandaşında corona virüsü tespit edildi” açıklamasını yapmıştı.
 
Şeyma Subaşı da, İçişleri Bakanlığı'nın da devreye girerek, Guido Senia'yı sınır dışı edeceğinin söylenmesi üzerine, bir açıklama yapmış ve sevgilisinin direk İtalya'dan Türkiye'ye gelmediğini, Türkiye'ye girmeden önce de sağlık kontrolünden geçtiğini ve testlerinin temiz çıktığını söylemişti.
 
Ancak, koronavirüsün kuluçka süresinin 14 gün olması nedeniyle eleştirilme devam eden Subaşı ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı.
 
Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Corona Virüsü testinden geçirilen Şeyma Subaşı ile İtalyan sevgilisi Guido Senia, '14 gün evden çıkmama' şartıyla eve gönderildi. Şeyma Subaşı da konuyla ilgili Instagram hesabından açıklama yaptı.
Yurtdışından Türkiye’ye geldikten sonra '14 gün evde kalma' kuralına uymadığı iddiasıyla büyük tepki çeken Şeyma Subaşı ve sevgilisi Guido Senia ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçmesinin ardından yeni gelişmeler yaşandı. Şeyma Subaşı ve İtalyan sevgilisi dün geceyi Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdi.
 
Hastanede bir gece kalan çiftin 'Corona Virüsü' test sonuçları 'negatif' çıkınca çift, 14 günlük karantina için evlerine gönderildi. 
 
ŞEYMA SUBAŞI AÇIKLAMA YAPTI
 
Subaşı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:
 
"Sağlık Bakanlığı'nın korona virüs salgınını önlemek için aldığı önlemler kapsamında biz de bir akşam misafir edildik. Ülkemizin sağlığı için verdikleri mücadele ve bize gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür eder tüm sağlık camiasıın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarım"
twitter takip