100 gün oldu hala bulunamadı! Gülistan Doku nerede?

100+g%C3%BCn+oldu+hala+bulunamad%C4%B1%21;+G%C3%BClistan+Doku+nerede?
ABONE OL

5 Ocak'tan bu yana kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan 100 gündür haber alınamıyor. Genç kızı aramak için yeterli çalışmanın yapılmadığını söyleyen ailesi sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyor. 100 gündür bulunamayan Gülistan Doku şuan sosyal medyanın gündeminde yer alıyor.

Munzur Üniversitesi Öğrencisi Gülistan Doku’dan (21) 5 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor. Doku’nun bulunması için yürütülen arama çalışmaları sonuç vermezken, olayla ilgili sürdürüldüğü belirtilen soruşturmada ise bir gelişme sağlanmadı.
 
Doku’nun en son görüştüğü bilinen ve şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı eski sevgilisi Zaynal Abakarov bir gün bile ifade vermeden ortadan kayboldu.
 
100 gündür kardeşinden haber alamayan abla Aygül Doku, sosyal medya hesabından her gün kardeşinin nerede olduğunu ve neden bulunamadığını sorgulayan mesajlar yayınlıyor.
 
Aygül Doku'ya birçok vatandaş ve kadın haklarını savunan örgütler de destek veriyor.
 
Genç kızın bulunması için kapsamlı bir çalışma yapılmadığını, Gülistan'ı darp eden ve babası polis olan eski sevgili Zaynal Abakarov'un yeterince sorgulanmadan yurtdışına çıkarıldığını belirten kadın örgütleri ve vatandaşlar "Kadınlara artık zarar gelsin istemiyoruz. Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs bahane edilmesin. Gülistan Doku bulunsun. 100 gün oldu. Gülistan nerede? Neden hala soruşturma ilerlemiyor" mesajları atıyor.
 
Aygül Doku, bugün de kardeşinin kaybolmasının üzerinden 100 gün geçtiğini belirterek, Gülistan'ın 100 gündür neden bulunamadığını sordu.
 
Gülistan’ın arandığı barajda 17 gün önce Esma Kılıçarslan’ın bulunduğunu hatırlatan Doku, “Ne şekilde atıldığını bilmiyoruz. Fakat bu kadar kısa sürede ortaya çıkması Gülistan’ı arayan ekipler, AFAD, emek verenlerin hepsi Gülistan’ın suda olmadığını söylüyor. Çünkü akıntı yok, su durgun. Ben de soruyorum peki ‘Gülistan Doku’ nerede?” dedi.
 
100 GÜNDÜR KIZINIZDAN HABER ALAMASANIZ NE YAPARDINIZ?
 
Kardeşi Gülistan’ın kaybolmadan önce sınava gireceği için not çıkardığını söyleyen abla Doku, “Her şey normalken Gülistan o gece Zaynal’ın aile evine gidiyor. Daha sonra Zaynal tarafından darp edilerek kolundan tutulup araca zorla bindirilmeye çalışılıyor. Olay yerine polis geliyor. Sabah tekrar o çocuğun yanına gidiyor. Gülistan’ın başına ne geldi sorusu açık ve net ortada değil mi? Peki şunu soruyorum. Bu çocuk gözaltına alınmadı. Peki neden hâlâ tutuklanmıyor? Biz 100 gündür neyi bekliyoruz. 100 gündür neden hâlâ bir noktaya varamıyoruz. Suda ise cesedini alalım dedik. 100 gündür bekliyoruz. Herkes umudunu yitirmiş durumda” dedi.
 
“Buradan herkese sesleniyorum” diyen Doku, Bizi yönetenlere, muhalefete, hak, hukuktan bahsedenlere, avukatlara, evinde kız çocuğu olan herkese sesleniyorum. 100 gündür kızınızdan haber almazsanız ne yapardınız? Bu kadar sabırlı olur musunuz?” ifadelerini kullandı.  
twitter takip