Yerel ulusal ve küresel yeşil düzen, İstanbul’da konuşulacak!

Yerel+ulusal+ve+k%C3%BCresel+ye%C5%9Fil+d%C3%BCzen,+%C4%B0stanbul%E2%80%99da+konu%C5%9Fulacak%21;
ABONE OL

10 yıldan bu yana her yıl uluslararası %100 yenilenebilir Enerji Konferansı düzenleyen Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR), 20-22 Mayıs tarihlerinde 11'ncisi için bir araya geliyor...

Konferas öncesi bir duyuru yayımlayan EUROSOLAR, şu çağrıyı yaptı:

"Geçtiğimiz yıllarda büyük toplantı salonlarında yaptığımız konferansımıza çeşitli ülkelerden ve ülkemizden pek çok akademisyen, bilim insanı, sektör temsilcisi katıldı.  Dünyanın en büyük sorunu iklim değişikliğinin önde gelen nedeni fosil yakıtları kullanmanın alternatifi olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım teknolojileri üzerine çok değerli tebliğler verildi, uygulamalar paylaşıldı. Konferanslarımızda İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılıyor.

Pandemi nedeniyle 2020 yılında sanal ortamda onuncusunu gerçekleştirdiğimiz konferansımızı, 20-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında Covid 19 şartlarının devam etmesi nedeniyle yine zoom üzerinden sanal ortamda onbirincisini yapacağımız bugün İklim değişikliğinin getirdiği felaketleri önlemenin yolu artık bilindiğine göre bu önlemlerin başta geleni biliyoruz ki %100 yenilenebilir enerjinin sanayide, ulaşımda, konutlarda vs kullanılmasıdır. Bunun teknolojik olarak alt yapısı vardır. Bunları tartışmak üzere, IRENEC 2021 de, dünya çapında ünlü araştırmacıların katılacak olması dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Enerji Ajansı Bonn Inovasyon ve Teknoloji Başkanı Dolf Gielen, Amerika Atmosfer ve Enerji Programı Direktörü Mark Z. Jakobson bu isimlerden sadece birkaçı. (https://www.irenec.org/konusmacilar/tema-konusmacilari/)

Konferans aynı zamanda yerli firma yöneticilerinin katılımıyla yenilenebilir enerjinin Türkiye’deki ve enerji sektöründeki konumunu da ele alıyor. "

twitter takip