Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin etkileri sürüyor! Hangi gazete olayı nasıl duyurdu?

Kas%C4%B1m+S%C3%BCleymani%E2%80%99nin+%C3%B6ld%C3%BCr%C3%BClmesinin+etkileri+s%C3%BCr%C3%BCyor%21;+Hangi+gazete+olay%C4%B1+nas%C4%B1l+duyurdu?
ABONE OL

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile düzenlenen operasyonda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü açıklaması dün gündeme bomba gibi düşmüştü.

Tüm dünyanın gündemine oturan ve ABD-İran arasındaki gerilecek olan ilişkilerin 3. Dünya Savaşı çıkarabileceği yönünde yorumlar bile yapılan bu olay bugün de gündemdeki sıcaklığını koruyor. Irak'ın Ortadoğu ve bütün sınır ötesi operasyonlarını yürüten Tümgeneral Kasım Süleymani'nin İHA saldırısıyla öldürülmesinin ardından İran gazetesi ve televizyonları öfke dolu yayınlar yapıp, intikam başlıklarıyla çıktı. Dünyayı karıştıran bu suikastın ardından Süleymani'nin ölüm emrini veren ABD Başkanı Trump, saldırı sonrasında Twitter sayfasında ABD bayrağını paylaşıp sabitledi. Trump sonraki mesajında ise; Süleymani’nin doğrudan veya dolaylı milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu olduğunu iddia ederek ‘çok daha önce ortadan kaldırılmalıydı’ dedi. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülke tarafları sağduyuya çağırdı.

Süleymani, İran’ın Ortadoğu’daki politikalarının baş mimarıydı. Onun öldürülmesiyle bölgedeki gerilim tavan yaptı.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi Türk medyasında da geniş yer buldu. Dünden bu yana haber kanalları Süleymani'nin öldürülmesinin ardından yaşanacak gelişmeleri tartışıyor.

Süleymani'nin öldürülmesi bugünkü gazete manşetlerinde de yer buldu. Birçok gazete olayı manşetten okuyucularına duyurdu.

Bu olayın savaş çıkartabileceği vurgusu gazete manşetlerine de yansıdı.

İşte, bugünkü bazı gazete manşetleri...

twitter takip