Canan Kaftancıoğlu, Feyza Altun, Berna Laçin ve Nevşin Mengü'yü tehdit eden iğrenç mesaj: 'Darbeye yeltenirlerse...'

Canan+Kaftanc%C4%B1o%C4%9Flu,+Feyza+Altun,+Berna+La%C3%A7in+ve+Nev%C5%9Fin+Meng%C3%BC%E2%80%99y%C3%BC+tehdit+eden+i%C4%9Fren%C3%A7+mesaj:+%E2%80%99Darbeye+yeltenirlerse...%E2%80%99
ABONE OL

Twitter'da bir kullanıcının Canan Kaftancıoğlu, Berna Laçin, Feyza Altun ve Nevşin Mengü için yazdığı iğrenç ifadeler içeren tweet gündem oldu. Feyza Altun tehdit içeren bu mesaj için suç duyurusunda bulanacağı söylerken Berna Laçin ve Nevşin Mengü de yayınladıkları mesajlarla tepki gösterdi.

Bir sosyal medya kullanıcısının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oyuncu Berna Laçin, gazeteci Nevşin Mengü ve iktidara muhalif açıklamalarıyla bilinen avukat Feyza Altun hakkında attığı iğrenç tweet tepki çekti.
 
Twitter'da Elmerubaba adlı bir kullanıcı 1 Mayıs 2020'de attığı tweette "Herkes yazmış. Darbeye yeltenirlerse;  Nevşin benim. Berna benim. Feyza Altun benim diye. Canan'ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin. Şimdiden söyleyeyim" ifadelerini paylaştı.
 
Kadınları aşağılayan bu iğrenç tweet bugün sosyal medyada gündem olurken Nevşin Mengü, Feyza Altun ve Berna Laçin'den de cevap geldi.
 
Berna Laçin söz konusu provokatif tweete "Gelen giden tehdit savuruyor ülkede. “Dağ başı mı burası” derler ya,evet dağ başı burası!Eh ortalara çıkıp “asarım, keserim, kan dökerim, şöyle ederim böyle ederim” diyenlere kimse ses çıkarmadıkça bu pislikler de böyle ürer işte, hele kadınsan bir de salyalılar çok bölgede" mesajıyla tepkisini gösterdi.
 

 

 
Avukat Feyza Altun ise suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "AKP’lilerin ölüm listeleri... AKP seçmeni buna karşı çıkmadıkça kılına zarar gelecek herkesin vebali seçmeninin üzerindedir benim için. Bakalım savcı karşısında bu açık ölüm tehdidi için ne diyecek" mesajını paylaştı.
 
 
 

 
 
Gazeteci Nevşin Mengü de, "Bu insan müsveddelerinin karşı cinsle başka türlü temas kurma şansları zaten yok. Rızasıyla bu adamlarla konuşmak bile isteyen kadın olmayacağı çok açık" diyerek tepki gösterdi.
 
Canan Kaftancıoğlu ise bu ve benzeri mesajları yayınlayan hesapların AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın tanımladığı etik kurallara uyan hesaplar olduğunu ifade etti.
 
AK Parti geçen günlerde 12 maddeden oluşan sosyal medya etik kuralları yayınlamıştı. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından yapılan açıklamada "Profilinde, bu işaretleri (Yeşil daire ve Türk Bayrağı) kullananları şahsi hesaplarımızdan takip ediyoruz. Limitim dolana kadar takipte bulunacağım. Yeşil daire etik kurallara uyacağım, Türk Bayrağı milli hesap" ifadeleri kullanılmıştı.
 
Kaftancıoğlu, profilinde etik kurallara uyacağını belirten yeşil daire işereti olan hesapların yaptığı çirkin yorumları Twitter hesabından paylaşarak;  Mahir Ünal'a "Yardımcı olayım, etik kurallara sonuna kadar uyan hesaplarınızı takip etmeyi gözden kaçırdıysanız eğer. Haksızlık olmasın arkadaşlara. Unutmadan; etik kurallara uymak,  işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor. Hatırlatmayı görev sayarım" mesajını gönderdi. 
 
Mahir Ünal'ın da bu hesaplar hakkındaki yorumu "Sosyal Medya Etik Kurallara uyacağını taahhüt edip bu kurallara uymayan paylaşımlarda bulunmak ciddi bir ahlaki sorun. Bu paylaşımları deşifre eden  @KurulEtik hesabı bizi kurallara uymaya davet etsede Etik Kuralları destekleyecek yasal düzenleme son derece önem arzediyor" oldu. 
 
 
 
 

 

 

 

twitter takip