Bu yazısı delil sayıldı! Gazeteci Levent Gültekin'e soruşturma açıldı!

Bu+yaz%C4%B1s%C4%B1+delil+say%C4%B1ld%C4%B1%21;+Gazeteci+Levent+G%C3%BCltekin%E2%80%99e+soru%C5%9Fturma+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Levent Gültekin, Ekim 2016'da yazdığı bir yazı nedeniyle 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifade verdi.

Gazeteci Levent GültekinFETÖ soruşturması kapsamında 'şüpheli' olarak savcılığa ifade verdi. Gültekin, 'Mağdur edebiyatı yapmayın diyen vicdansızlara' yazısı nedeniyle savcılığa çağrıldığı belirtildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; gazeteci Levent Gültekin, 'Mağdur edebiyatı yapmayın diyen vicdansızlara' yazısı nedeniyle savcılığa yapılan ihbar nedeniyle FETÖ soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'şüpheli olarak çağrıldı.

2010 yılından beri FETÖ ile ilgili yazılar yazdığını belirten Gültekin'in ifadesinde FETÖ'nün yargıda ve birçok kurumda çoğalmasına dikkat çektiğini ve hükumeti uyardığı birçok yazısı olduğunu söylediği öğrenildi. Gültekin, söz konusu yazısında mağdur şahısların yeterince ayıklanmadığını ve bu durumun FETÖ'ye yaradığını söyledi.

Yazıda maillerine yer verilen kişiler hakkında bir yargı kararı bulunmadığını belirten Gültekin, "Mailini paylaştığım şahıslar hakkında herhangi bir yargı kararı olmadan KHK ile işten atılmış şahıslardır. Amacım FETÖ'yle mücadele ederken adaletli bir şekilde doğru bir yol izlenmesini uyarı mahiyetinde belirtmekti" dedi.

Gültekin'e ayrıca FETÖ/PDY havuz sorgulamasında örgüt tepe yöneticileri ile hts kayıtları da soruldu.

Gültekin, bu soruya "Gazeteci kimliğim nedeniyle birçok kişiyle telefonla görüşüyorum. Kayıtlar buna ilişkindir. Bu örgütle bugüne kadar herhangi bir irtibatım mevcut olmamıştır" yanıtını verdi.

Gültekin'in avukatı da Gültekin'in FETÖ'nün usulsüz telefon dinlemesi yaparak oluşturduğu Selam Tevhid dosyasında mağdur konumunda olduğunu belirterek soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini istedi.

Levent Gültekin hakkında açılan soruşturmaya Twitter adresinden yayınladığı "Meczubun biri KHK’lı mağdurları savunduğum bir yazımı FETÖ’yü savunuyor diye şikayet ermiş. Sözümona diğer akıllılarda ona uyup soruşturma açmış" mesajıyla tepki gösterdi.

Levent Gültekin hakkında soruşturma açıklamasına neden olana yazıyı Ekim 2016'da diken.com.tr'de  yazmıştı.

O yazıyı okumak için tıklayınız

twitter takip