A101, BİM ve ŞOK marketler kapatılıyor mu?

A101,+B%C4%B0M+ve+%C5%9EOK+marketler+kapat%C4%B1l%C4%B1yor+mu?
ABONE OL

A101, BİM ve ŞOK marketler kapatılıyor mu? Bir çok vatandaş tarafından yoğun bir şekilde alış veriş için kullanılan A101, BİM ve ŞOK marketlerin kapatılacağı iddiaları sosyal medyada tekrardan gündeme geldi. Küçük esnafa zarar verdikleri gerekçesiyle bu marketler zincirine kısıtlama getirileceği iddia edildi.

Sosyal medyada son ortaya atılan iddialarda vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan A101, BİM ve ŞOK marketlerin kapatılacağı belirtildi. Birçok ilde halen faaliyetlerine devam eden A101, BİM ve ŞOK marketlerin küçük esnafı oldukça zarara uğrattıkları ifade edildi.

Esnafı ve Bakkalı korumak adına her daim adımlar atan Ticaret Bakanlığı bunun için "tedarik ve dağıtım kooperatifi" modeli sistemini entegre edeceği iddia edildi. BİM, A101 ve Şok market açmak için artık yüksek nüfus şartı aranacağı belirtildi.

Bakkalları ve küçük esnafı yaşatabilmek adına nüfus şartı 5000'den küçük olan yerleşim yerlerinde açılan A101, BİM ve ŞOK marketlerin kapatılacağı iddia edildi. Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirmeyi düşündüğü yeni kararla birlikte bakkallara ve esnaflara da büyük kolaylıklar getirileceği belli oldu. Toptancı halleri ve uygun satış alanları devlet tarafından tahsis edilirken vergi ödemeleri çok cüzi tutularak, herkesin ödemesi daha da uygun bir hale getirilecek.

A101, BİM VE ŞOK MARKETLER KAPATILIYOR MU?

Kadın girişimcilere Bakkal ve market konusunda yeni destekler sağlanacak. Böylelikle Bakkal ve marketlerde piyasayla rekabet edebilecek. Fiş isteyene fiş verilecek, ürünü iade etmek isteyene iade edilecek, 1 liralık ürüne 3 lira fiyat belirtilmeyecek.

Ticaret bakanlığı sadece Bakkal için değil tüm küçük esnafı düşünüyor. Neredeyse haftanın 6 günü satılan aktüel ürünler, Private Tabel ürünlere sınırlama getiriliyor. Sektörde tekelleşmenin önüne geçilmek ve herkesin kazanması için Private Label ürünlere sınırlandırma geliyor. Artık A101, BİM ve ŞOK marketler istediklerine göre bu ürünleri satamayacak. Sadece Gıda satışı yapılabilecek.

 

twitter takip