Morgan Stanley’den çarpıcı faiz tahmini!

Morgan+Stanley%E2%80%99den+%C3%A7arp%C4%B1c%C4%B1+faiz+tahmini%21;
ABONE OL

Morgan Stanley, Fed Başkanı Powell’ın geçen haftaki mesajlarının ardından Temmuz ayında 25 baz puan faiz artışı beklediğini açıkladı.

Morgan Stanley, Fed Başkanı Jerome Powell'in son konuşmasının ardından Fed'in Temmuz toplantısında açıklayacağı faiz kararı ile ilgili beklentilerini açıkladı.

Fed Başkanı Jerome Powell son konuşmasında Fed'in sert yürüyüş döngüsünü henüz bitirmemiş olduğunun sinyalini vermesinin ardından, Morgan Stanley Fed'in Temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artışı beklendiğini duyurdu.

Ellen Zentner'ın da aralarında bulunduğu ekonomistler salı günü yayınlanan bir araştırma notunda, Bankanın beklentilerinde 2023’ün sonuna kadar yüzde 5,375’lik efektif federal fonlama oranına yukarı yönlü bir revizyon gerçekleşmesini, 2024 sonunda ise efektif fonlama faizinin yüzde 4,375 seviyesinde olmasını bekliyor.

Morgan Stanley ekonomistleri, Powell’ın “faiz oranlarını yükseltmek mantıklı olabilir, ancak bunu daha ılımlı bir hızda yapmak” ve “komitedeki insanlar faiz oranlarını bir veya iki kez artırmanın uygun olacağına inanıyor” ifadelerine atıfta bulundu.

Fed'in faiz artırımı ile doların kısmi şekilde güçlenmesi bekleniyor.

twitter takip