Asgari ücrete ikinci zam için yasal düzenleme hazırlanıyor iddiası!

Asgari+%C3%BCcrete+ikinci+zam+i%C3%A7in+yasal+d%C3%BCzenleme+haz%C4%B1rlan%C4%B1yor+iddias%C4%B1%21;
ABONE OL

Asgari ücrete ek zamma ilişkin tartışmalar sürerken, konuya ilişkin yasal düzenleme için çalışmalara başlandığı iddia edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete ikinci kez zam yapılması talebine yeşil ışık yakmasının ardından, AKP'li isimlerden art arda açıklamalar geldi. Asgari ücretlinin durumunun 'ele alınacağı' kaydedildi.

Milli Gazete'den Ahmet Sesli'nin haberine göre, ikinci zam konusu netleşmeye başladı. İktidar kurmayları konu ile ilgili yeni bir yasal düzenleme üzerinde mesai harcarken, yakın zamanda tamamlanması beklenen yasal düzenlemenin detayları da ortaya çıktı. Buna göre, diğer bir yılın asgari ücretinin ana rakamının belirlendiği tespit komisyonunun aldığı zam kararına ek olarak yıl içinde ikinci bir zam yapılmasının önü açılacak. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar bu ikinci zammın uygulanmasında etkili olacakken, zam kararı Cumhurbaşkanı’nın inisiyatifine bırakılacak.

İKİNCİ ZAMMA ÜST SINIR GETİRİLECEK

Üzerinde çalışılan yasal düzenlemede ikinci zammın üst sınırı ile ilgili detaylar yer alıyor. Buna göre, ikinci zammın üst sınırı, tespit komisyonunda yapılan ilk zammın yarısı oranında yapılabilecek. Yani ilk zam yüzde 50 oranında yapıldı ise ikinci zam oranı yüzde 25’in üzerine çıkamayacak. İktidar kurmayları ikinci zamma bir üst sınır belirleyerek işverenlerin ‘keyfilik’ endişesine düşmesinin önüne geçmek istiyor.

İŞVERENLERE YÖNELİK DÜZENLEMELER DE HAZIRLANIYOR

İktidar kurmayları konu ile ilgili işverenleri ikna etmek üzere de hazırlık yapıyor. İşverene verilen desteklerin artırılmasını ve yeni kalemlerde de destek verilmesi bekleniyor. Konuya ilişkin yakın zamanda işveren temsilcileri toplantı yapılabilir.

twitter takip