Vox, #MeToo hareketinde tacizle suçlanan 262 ünlünün listesini tuttu!

Vox,+#MeToo+hareketinde+tacizle+su%C3%A7lanan+262+%C3%BCnl%C3%BCn%C3%BCn+listesini+tuttu%21;
ABONE OL

ABD'nin önde gelen haber sitelerinden Vox, #MeToo (Ben de) hareketinin başladığı 2017 yılından sonraki 2 yıl boyunca tacizle suçlanan ünlüler, oyuncular ve siyasetçilerden oluşan 262 kişinin listesini yayımladı.

Amerika'nın önemli haber sitelerinden olan Vox, 2017'de başlayan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran #MeToo (Ben de) hareketi başladıktan 2 yıl boyunca tacizle gündeme gelen ünlüler, oyuncular ve siyasetçilerden oluşan 262 kişinin yer aldığı bir hatırlatma listesi derledi.

Liste, Ocak 2019'a kadar periyodik olarak güncellenen isimlerden oluşuyor.

Listenin tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz...

 

 

#MEETOO HAREKETİ NEDİR?

#MeToo hareketi, çok çeşitli yerel ve uluslararası isimlerle ortaya çıkan cinsel taciz ve cinsel saldırıya karşı bir harekettir. Hareket, özellikle iş yerinde cinsel saldırı ve tacizin yaygın olduğunu gösterme çabasıyla, Ekim 2017’de sosyal medyada yayılmaya başladı. Yapımcı Harvey Weinstein'a karşı cinsel taciz iddialarıyla devam etti. Amerikalı sosyal aktivist Tarana Burke, 2006 yılının başlarında "Me Too" etiketini kullanmaya başladı ve ifade daha sonra 2017 yılında Twitter'da Amerikalı aktris Alyssa Milano tarafından popülerleştirildi.

Milano, cinsel taciz mağdurlarını tweetlemeye teşvik etti ve ‘Ben de’ (#MeToo) başlığıyla, başlarına gelen cinsel saldırı ve istismar deneyimlerini paylaşmalarını istedi. Ardından harekete destek Amerikalı ünlüler Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Jennifer Lawrence, Nicole Kidman ve Uma Thurman’dan geldi.

twitter takip