Rapordan sızan ön bilgi: Cemal Kaşıkçı cinayetinin emrini Prens Selman verdi!

Rapordan+s%C4%B1zan+%C3%B6n+bilgi:+Cemal+Ka%C5%9F%C4%B1k%C3%A7%C4%B1+cinayetinin+emrini+Prens+Selman+verdi%21;
ABONE OL

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

Reuters ajansının, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) olayla ilgili hazırladığı raporun içeriğine hakim olan 4 ABD’li yetkiliye dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın suikasti onayladığı ve muhtemelen suikast emrini de kendisinin verdiği sonucuna varıldı.

‘Emri Selman verdi’

CNN’de yer alan haberde de, Kaşıkçı’yı öldüren Suudi infaz timini taşıyan iki özel uçağın, Veliaht Prens Selman tarafından el konulan bir şirkete ait olduğu belirtildi. Bir Suudi bakanın imzasıyla ve “çok gizli” ibaresiyle Washington bölge mahkemesine sunulan yeni belgelere dayandırılan haberde, Kaşıkçı’nın öldürüldüğü 2 Ekim 2018’de 15 kişilik suikast timini getiren iki uçağın “Sky Prime Aviatio” adlı şirkete ait olduğu, söz konusu şirketin de Aralık 2017’de Muhammed Bin Selman’ın kontrolündeki 400 milyar dolarlık Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na  devredildiği kaydedildi.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, olaya ilişkin CIA raporunu okuduğunu ve yakın zamanda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile telefonda görüşmeyi planladığını söyledi.

twitter takip