Pandemiyi önceden bilmişti! Bill Gates, yeni tehlikeyi açıkladı

Pandemiyi+%C3%B6nceden+bilmi%C5%9Fti%21;+Bill+Gates,+yeni+tehlikeyi+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1
ABONE OL

2015 yılında salgın uyarısında bulunan ve haklı çıkan Bill Gates, dünyayı bekleyen yeni tehlikeyi açıkladı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yaptığı açıklamaları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Dünyanın bir numaralı küresel gündemi olan koronavirüs dışında iki felaket tahminini açıklayan Bill Gates, 'yıkımı çok daha ağır olacak' diyerek iklim değişikliğine dikkat çekmişti. Gates'ten konuya ilişkin gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar geldi.

DÜNYAYI BEKLEYEN YENİ TEHLİKE

Dünyada çeyrek milyardan fazla insana bulaşan koronavirüs salgını ile yaptığı açıklamaları ile adından söz ettiren Gates, yeni tehlikeyi açıkladı.

HAKLI ÇIKMIŞTI

2015 yılında Covid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olmadığımızı belirten Gates, haklı çıkmıştı.

BİR SONRAKİ KÜRESEL FELAKET

Gates, bu kez de gezegenimizin karşılaşacağı yeni felakete karşı uyardı. Dünyanın bir sonraki küresel felaketi iklim değişikliği olacak diyen Gates'ten dikkat çeken uyarılar geldi.

Gates, G20 zirvesi bildirisinde küresel sıcaklık artışının 1.5 derece ile sınırlandırılması sözünün gerçekçi olmadığını açıkladı.

DÜNYA HEDEFİ KAÇIRACAK

Dünyanın sıcaklık artışlarını 1.5 derece ile sınırlama hedefini kaçıracağı konusunda uyarılarda bulunan Gates açıklamasında çok konuşulacak ifadelere yer verdi.

O ÜLKELERİ İŞARET ETTİ

Dünya nüfusunun yüzde 65'inin Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere orta gelirli ülkelerde yaşadığının altını çizen Gates, 'Onlar iklimin anahtarı. Dünyadaki emisyonların çoğu orta gelirli ülkelerden geliyor' dedi.

twitter takip