İlk kez hazırladı! TIME, 'dünyanın en etkili 100 şirketi' listesini açıkladı: BioNTech de listede!

%C4%B0lk+kez+haz%C4%B1rlad%C4%B1%21;+TIME,+%E2%80%99d%C3%BCnyan%C4%B1n+en+etkili+100+%C5%9Firketi%E2%80%99+listesini+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1:+BioNTech+de+listede%21;
ABONE OL

TIME dergisi, 'Dünyanın yılının en etkili şirketleri' listesini bu yıl ilk defa yayınladı.

ABD merkezli TIME dergisi, bu yıl ilk defa dünyadaki en etkili 100 şirketi açıkladı.

Listeyi oluşturmak için TIME, endüstri uzmanlarından sağlık hizmetleri, eğlence, ulaşım, teknoloji ve daha fazlası dahil olmak üzere çoğu sektörden adaylar topladı ve her şirketi etki, yenilikçilik, liderlik, hırs ve başarı gibi temel faktörler üzerinden değerlendirdi.

TIME100 En Etkili Şirketler sayısında dünya çapında 5 kapak yer alıyor ve her biri listedeki bir şirketin CEO'sunu tanıtıyor: Reese Witherspoon, Hello Sunshine, Ulusal Basketbol Birliği'nden Adam Silver, General Motors'tan Mary Barra, Illumina'dan Francis deSouza ve Gro Intelligence'dan Sara Menker.

 

 

Listede aralarında Home Depot, Mastercard, Nike, Mattel, Twitter, Johnson & Johnson, Epic Games, Rothy's, AT&T, FedEx, Clubhouse, Airbnb, GoFundMe, Lime, Robinhood, Tesla gibi ABD merkezli 64 şirket bulunuyor.

Listeye Avrupa'dan da İngiliz Premier Ligi, Equinor, Maersk, Volks wagen, Adidas, Lego, Farfetch,  Stripe, Oatly, Unilever gibi şirketler girdi.

Öte yandan, koronavirüsle mücadelede 'oynadıkları kritik rol' nedeniyle BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, CVS, Walgreens, and Illumina şirketleri de listeye dahil edildi.

Bununla birlikte, Microsoft,  Samsung, Huawei, Apple, Tence nt, Nintendo, Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation ve Zoom gibi teknoloji devleri de kendilerine listede yer buldu.

 

twitter takip