Hollandalı gazeteci, savunma bakanlarının gizli toplantısına sızdı!

ABONE OL

Avrupa Birliği Savunma bakanlarının Zoom üzerinden gerçekleştirdiği gizli bir toplantıya sızan Daniel Verlaan isimli Hollandalı bir gazeteci sosyal medyada gündem oldu.

Hollanda'da yayın yapan bir televizyon kanalında çalışan Daniel Verlaan adlı bir gazeteci, AB Savunma Bakanları'nın çevrimiçi video toplantısında bir anda ortaya çıkarak herkesi şoke etti.

YANSIMADAN GÜVENLİK KODUNU GÖRDÜ

Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld'in Twitter'da yaptığı fotoğraflı toplantı paylaşımını gören Daniel Verlaan, bakanın bilgisayar ekranındaki yansımadan toplantıya erişim sağlayan 6 haneli güvenlik koduna erişerek toplantıya kolayca katılım sağladı.

‘BİR ANDA NE OLDUĞUNU ANLAMADILAR: SEN KİMSİN?’

Toplantının ortasında ekranlarında bir anda Verlaan'ı görünce şoke olan bakanlar ne yapacaklarını şaşırdı. Toplantıda yer alan AB yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Daniel Verlaan'ı ekranda görünce 'Sen kimsin?' diye sorarken toplantıdaki bakanlara 'Toplantımıza dışarıdan müdahale var' uyarısını yapmayı ve konuşmaları durdurmayı da ihmal etmedi.

‘GİZLİ BİR TOPLANTIDA OLDUĞUNUN FARKINDA MISIN?’

Daniel Verlaan ise "Merhaba, toplantınızı böldüğüm için özür dilerim, hemen aranızdan ayrılacağım" derken Borrell gazeteciye "Nasılsın? Şu anda gizli bir toplantıda olduğunun farkında mısın?" diye sordu.

Borrell ve Daniel Verlaan arasındaki bu konuşmalar sırasında arka planda toplantıda yer alan bakanların kahkaha attıkları duyuldu. Borrell'e teşekkür ederek toplantıdan ayrılan Hollandalı gazeteci daha sonra yaşadıklarını Twitter sayfasından takipçileriyle de paylaştı.Zoom toplantı kodunun yansımasını Savunma Bakanı Ank Bijleveld'in ekranında gördüğünü ve birkaç denemeden sonra kolayca toplantıya katıldığını anlatan gazetecinin bu paylaşımıyla birlikte Ank Bijleveld'in Tweet'inin silindiği de dikkatlerden kaçmadı.

‘BU CİDDİ BİR GÜVENLİK SORUNU’

Daniel Verlaan'ın şoke eden 'baskınının' ardından toplantı güvenlik gerekçesiyle iptal edilirken Hollanda Başbakanı Mark Rutte de bir açıklama yaptı. Rutte, yaşananlardan sonra tüm bakanlarını uyararak "Bu olay bize Twitter paylaşımlarımız konusunda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini anımsatmalı" derken AFP'ye açıklama yapan bir AB yetkilisi de "Olay esnasında duyulan kahkahalara kanmamalıyız, bu çok ciddi bir güvenlik sorunu" ifadesini kullandı.
 

twitter takip