Gazetecinin programı, anti-semitlik gösteri nedeniyle askıya alındı

Gazetecinin+program%C4%B1,+anti-semitlik+g%C3%B6steri+nedeniyle+ask%C4%B1ya+al%C4%B1nd%C4%B1
ABONE OL

WDR kanalı, ödüllü gazeteci ve tıp doktoru olan Pakistan kökenli El-Hassan’ın moderatörlüğünü yapacağını duyurduğu Quark bilim programının gazeteci tarafından sunulmasını askıya aldı.

BirGün'ün haberine göre; Almanya’da basin ve ifade özgürlüğü konusunda Nemi El-Hassan nedeniyle yeni bir tartışma başladı. WDR kanalı, ödüllü gazeteci ve tıp doktoru olan Pakistan kökenli El-Hassan’ın moderatörlüğünü yapacağını duyurduğu Quark bilim programının gazeteci tarafından sunulmasını askıya aldı. Nedeni ise El-Hassan’ın 2014 yılında katıldığı Al-Kuds isimli anti-semitik gösteri.

Alman basınında geniş yer bulan habere göre, El-Hassan’ın WDR’daki görevleri ve programı şimdilik durduruldu. Nedeninin gazetecinin 2014 yılında Berlin’de düzenlenen ve çokça anti semitik sloganın atıldığı ve Hizbullah sembollerinin yer aldığı Al-Kuds gösterisine katılması olarak belirtildi.

Aradan geçen yıllarda ise ırkçılık karşıtı pek çok gösteride yer alan El-Hassan, anti-semitizme karşı da söylemlerde bulundu. Zeit’ta yer alan habere göre ise, 7 yıl önceye ait görüntülerin yayınlanması tesadüf değil. Bild gazetesi ile duyulan görüntülerin aslında İslam karşıtı yayınlar yapan aşırı sağcı bir Youtube kanalından ilk kez yayınlandığı belirtiliyor.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip