Gazeteci Peter R. de Vries cinayetinde yeni gelişme

Gazeteci+Peter+R.+de+Vries+cinayetinde+yeni+geli%C5%9Fme
ABONE OL

Araştırmacı gazetecilerinden Peter R de Vries'e yönelik saldırı sonrası gözaltına alınan Delano Geerman ve Emil Eigert'in DNA örneklerinin cinayet silahında bulundu.

Hollanda'nın tanınmış araştırmacı gazetecilerinden Peter R de Vries'e yönelik suikastle ilgili yeni bir gelilme meydana geldi.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre; saldırı sonrası gözaltına alınan Delano Geerman ve Emil Eigert'in DNA örneklerinin cinayet silahında bulunduğu belirlendi. Cinayetin ardından, tetikçilikle suçlanan Geerman'ı otomobiliyle kaçıran Polonya uyruklu Egiert'in, saldırıdan 1 hafta önce olay yeri civarında keşif yaptığı ortaya çıktı.

Amsterdam'da katıldığı bir televizyon programı çıkışında 6 Temmuz'da silahlı saldırıya uğrayan araştırmacı gazeteci Peter R de Vries, 1 hafta sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Olaydan kısa bir süre sonra gözaltına alınan 21 yaşındaki rap şarkıcısı Delano Geerman ile 35 yaşındaki Kamil Eigert, Pazartesi günü hazırlık duruşması için Amsterdam'da hakim karşısına çıktı.

Savcı, cinayet zanlısı Delano Geerman DNA'sının gazeteci de Vries'in vurulduğu silahta bulunduğunu açıkladı. Zanlıların olaydan sonra kaçtığı Renault marka otomobilin arka koltuğunda bulunan makinalı tüfekte de, hem Geerman hem de Kamil Eigert'in DNA izlerine rastlandı.

twitter takip