Gazeteci Gülsüm, Kiev'den bildiriyor!

Gazeteci+G%C3%BCls%C3%BCm,+Kiev%E2%80%99den+bildiriyor%21;+
ABONE OL

Twitter hesabından Ukrayna'da yaşananları anbean aktaran Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, gözyaşları içinde, 'Avrupa'nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor. Dünya kafasını kuma gömmüş' dedi.

Ukrayna'da yaşayan Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, ülkede yaşananları Twitter hesabından anbean aktarıyor. Khalilova, 'Ölümün gölgesinden herkese merhabalar' diyerek yaşanan son durumla ilgili hangi noktada olduklarını gözyaşlarıyla anlattı.

"Avrupa'nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor"

Khalilova, ''Arkadaşlar savaşın içinden merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur. Çünkü başkent Kiev sürekli vuruluyor. Hükümet yetkilileri insanları sığınağa gitmeleri konusunda çağrılarda bulunuyor. 21. asırda 1941'in karanlığını yaşıyoruz ama biz buradayız. Korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzel. Ruslar Ukraynalıların arabalarını ele geçirip Kiev'e girmeye çalışıyor. Ukraynalılar işgalcilere karşı direniyorlar. Avrupa'nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor. Kafasını kuma gömmüş dünya ise sadece kınamakla meşgul. Ama bir gün gelecek onların da başkenti işgal edilecek. O zaman anlayacaklar ama geç olacak'' ifadelerini kullandı.

twitter takip