Filistinli gazeteciden dünyaya çağrı: 'Bağımsız medyanın ve gerçek haberciliğin sürdürülebilmesi için yardıma ihtiyacımız var'

Filistinli+gazeteciden+d%C3%BCnyaya+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1:+%E2%80%99Ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z+medyan%C4%B1n+ve+ger%C3%A7ek+habercili%C4%9Fin+s%C3%BCrd%C3%BCr%C3%BClebilmesi+i%C3%A7in+yard%C4%B1ma+ihtiyac%C4%B1m%C4%B1z+var%E2%80%99
ABONE OL

Filistinli gazeteci Momen Faiz, İsrail’in basın kuruluşlarının yer aldığı 13 katlı binayı vurmasının ardından yaşadıklarını Independent Türkçe'ye anlattı.

İsrail abluka altına aldığı Gazze'yi vurmaya devam ediyor.

Bir haftadır süren olaylarda yaşamını yitiren Filistinli sayısı 139'u aşarken, yaralı sayısı bini geçti.

Son olarak gazetecileri hedef alan İsrail, öğle saatlerinde medya kuruluşlarının yer aldığı 13 katlı binaya saldırı düzenledi.

Gazze'de görev yapan ve bombardıman sonrasında ofisi yerle bir olan gazetecilerden Momen Faiz, yaşananları Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu’na anlattı.

13 sene önce İsrail'in bombalı saldırısında belden aşağısını kaybetse de pes etmeyip görevini sürdüren Faiz, (İsrail'in) geçmişte de Gazze'deki gazetecilerin gerçekleri dünyaya duyurmasından rahatsızlık duyduğunu savundu.

"İsrail, Gazze'de yaşananları dünyaya duyurmamıza engel olmak istese de başaramayacak"

İsrail'in, bu zamana kadar gazetecileri engellemek, öldürmek istediğini belirten Momen Faiz, "Bugün de dünyanın gözü önünde medya binasını bombaladı. Benim de ofisim ve yapım şirketim, İsrail'in saldırısında yerle bir oldu" dedi.

Yoksulluk ve savaş gibi olaylardan başarı öyküleri ile sanat işlerine kadar pek çok haberi dünyaya duyurduklarını belirten Faiz, "Bu benim kendi medya projemdi ve tüm yatırımımı buna harcamıştım. Şu anda her şeyim gitti. İsrail, ofislerimizi bombalayıp bizim Gazze’de yaşananları dünyaya duyurmamıza engel olmak istese de başaramayacak" ifadelerini kullandı.

"Bağımsız medyanın ve gerçek haberciliğin sürdürülebilmesi için yardıma ihtiyacımız var"

İsrail'in tüm engellemelerine rağmen dünyaya haber ulaştırmaya devam edebilmek için destek isteyen Faiz, "Ben ve arkadaşlarım, tüm zorluklara karşın canla başla çalışıyoruz, ancak aletlerimiz, kameralarımız ve kaynaklarımız çok kısıtlı çünkü hemen hepsi gitti. Haberlerimize devam edebilmemiz için ekipman desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bağımsız medyanın ve gerçek haberciliğin sürdürülebilmesi için yardıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

Filistinli gazeteci sözlerini, "İsrail, dünyanın gözü önünde suç işliyor. Dünya, İsrail'in işlediği suçları göremeyecek kadar kör mü? Gazetecileri hedef aldı ve basın özgürlüğü ile ilgili uluslararası anlaşmalara uymadığını herkes gördü" diyerek sürdürdü.

"Türk kardeşlerimizin desteğinden ötürü gurur duyduk"

Faiz'in Türkiye'ye de mesajı vardı:

Türkiye bizi yalnız bırakmadı. Bize destek vermek için yürüyüşlerin yapıldığını, İsrail'in protesto edildiğini biliyoruz. Gazze'de bunu duyduğumuzda Türk kardeşlerimizin desteğinden ötürü gurur duyduk. Desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

twitter takip