Erdoğan, 9 yıl sonra BAE'de!

Erdo%C4%9Fan,+9+y%C4%B1l+sonra+BAE%E2%80%99de%21;
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 yıl sonra resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nde resmi törenle karşılandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti kapsamında TSİ 15.40'ta Abu Dabi'ye gitti.

Erdoğan, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'nda Abu Dabi Federal Bakanı Tani bin Ahmed Al Zeyouidi, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ile Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç tarafından karşılandı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Abu Dabi'ye gitti.

EN SON 2013'TE GİTMİŞTİ!

Birleşik Arap Emirlikleri ile gerçekleşen yakınlaşma, Türkiye'nin dış politikaya ilişkin eksen değişikliğinin somut göstergelerinden birisi olmasıyla önemli. Erdoğan, son olarak 2013 yılında BAE'yi ziyaret etmişti. (AA)

twitter takip