Efsane futbolcu Maradona hayatını kaybetti... Ölümünün ardından skandal manşet!

Efsane+futbolcu+Maradona+hayat%C4%B1n%C4%B1+kaybetti...+%C3%96l%C3%BCm%C3%BCn%C3%BCn+ard%C4%B1ndan+skandal+man%C5%9Fet%21;
ABONE OL

Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti! Arjantin'in Clarin Gazetesi 'Kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra Tigre'deki evinde olan 60 yaşındaki Diego Maradona kalp krizi sonrası yaşama veda etti.' ifadesiyle efsane ismin öldüğünü açıkladı.

Arjantin basını dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yıldızı olarak kabul edilen Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

DÜNYA ŞOKTA!

Beyninde pıhtı oluşması nedeniyle kısa bir süre önce ameliyat olan Maradona, geçirdiği ameliyatın ardından hastanede tedavi sürecini atlattı ve daha sonra evinde dinlenmeye çekildi. Sağlık sorunları olan Maradona'nın kalp krizi nedeniyle yaşama gözlerini yumduğu haberi dünyada büyük bir şok yaşattı.

ARJANTİN FEDERASYONU DOĞRULADI

Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dünyaca ünlü eski futbolcunun ölümünü doğruladı. Paylaşımda, AFA Başkanı Claudio Tapia'nın Maradona'nın ölümüyle derin üzüntü içinde olduğu belirtilerek, "Her zaman kalbimizde olacaksın." ifadesine yer verildi.

BEYİN AMELİYATI GEÇİRMİŞTİ

Arjantin basınında çıkan habere göre, Maradona, Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre kentinde, kalp ve akciğer problemi nedeniyle hayatını kaybetti. Maradona, kasımın başında beyin ameliyatı geçirmiş ve 8 gün sonra taburcu olmuştu.

İŞTE ÖLÜM NEDENİ

Maradona'ya yapılan otopsinin ön raporunda, eski futbolcunun uyurken "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Otopsinin kesin sonucunun, Maradona'nın vücudunda herhangi bir maddenin olup olmadığını analiz edecek toksikolojik ve histopatolojik testlerin ardından kesinleşeceği açıklandı.

KALP MASAJI YAPILDI AMA

Buenos Aires eyaletindeki San Fernando Petrona V. De Cordero Hastanesinde dün yerel saatle 19.00'da başlayan otopsi 22.00'a kadar sürdü. Dünyaca ünlü futbolcunun, dün sabah saatlerinde odasından çıkmaması üzerine psikoloğu ile psikiyatristinin odasına girdiği, uyuduğu düşünülen Maradona'nın hayati belirti göstermediğinin anlaşılmasının ardından hemşiresi ve psikoloğu tarafından yapılan kalp masajıyla da hayata döndürülemediği belirtilmişti.

'10 NUMARALI FORMA YASAKLANSIN'

Tüm dünyayı yasa boğan Maradona'nın ölüm haberinin ardından en ilginç öneri Marsilya teknik direktörü Andre Villas-Boas'tan geldi. Portekizli hoca, Porto mağlubiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşarak, Maradona'ya gösterilebilecek en büyük saygı örneğinin FIFA tarafından tüm takımlardaki 10 numaraları emekli etme kararı olacağını savundu. "FIFA'nın tüm takımlardan 10 numaralı formayı emekli etmesini istiyorum. Bu onun mirası için yapabileceğimiz en büyük saygı olur. Maradona futbol dünyası için inanılmaz bir kayıp. Onun için bunu yapalım"

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Ayrıca Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın vefatı nedeniyle UEFA organizasyonlarında bu hafta oynanacak maçlarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağını açıklamıştı

TEPKİ ÇEKEN MANŞETLER

Diego Armando Maradona'nın ölüm haberinin ardından İngiliz gazetelerinden tepki çeken manşetler atıldı. İngiltere'de yayın yapan bazı gazeteler, Maradona'nın vefat haberini 1986 Dünya Kupası'nın ikonik hale gelen 'Tanrının eli' üzerinden görerek 'Şimdi o tanrının elinde' manşetlerini attı. Maradona'nın ölüm haberini bu manşetlerle yayınlayan gazeteler özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti.

twitter takip