Dünya Sağlık Örgütü'nden, 'mutasyona uğramış koronavirüs' açıklaması!

D%C3%BCnya+Sa%C4%9Fl%C4%B1k+%C3%96rg%C3%BCt%C3%BC%E2%80%99nden,+%E2%80%99mutasyona+u%C4%9Fram%C4%B1%C5%9F+koronavir%C3%BCs%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüs Covid-19'la ilgili açıklama yaptı.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle düzenlendiği basın toplantısında, "Son birkaç günde İngiltere ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nde koronavirüsün türlerine ilişkin haberler var. Virüsler zamanla mutasyona uğrar. Bu doğal ve bekleniyordu" dedi.

İngiltere'nin bu türün daha kolay bulaştığını bildirdiğini aktaran Ghebreyesus, "Ancak şimdiye kadar kuvvetle muhtemel ciddi hastalık veya ölüme neden olduğuna dair hiçbir kanıt yok" ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, "genetik değişikliklerin virüsün davranışlarını nasıl etkilediğini" anlamak için bilim insanlarıyla çalışıldığını belirterek "Sonuç olarak, tüm SARS-COV-2 virüslerinin bulaşıcılığını olabildiğince çabuk bastırmamız gerekiyor" uyarısında bulundu.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

 

twitter takip