Metin Özkan için suç duyurusunda bulundu!

Metin+%C3%96zkan+i%C3%A7in+su%C3%A7+duyurusunda+bulundu%21;+
ABONE OL

Gazeteci Metin Özkan'ın, Ufuk Enginler adlı bir kadının çantasından 700 doları aldığı görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Enginler, avukatı Cesim Parlak aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Parlak, katıldığı bir yayında Özkan için “Tırnakçılık yoluyla çantadan parayı almış” dedi.

Basın danışmanı ve gazeteci Metin Özkan’ın Aralık 2021’de Ufuk Enginler adlı katının çantasından 700 doları aldığı görüntüler güvenlik kameralarının kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı. Olay sonrası tv100 kanalındaki yorumculuk görevine son verilen Özkan hakkında bugün Enginler, avukatı Cesim Parlak aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  Yapılan başvuruda Metin Özkan'ın TCK 141. ve 143. maddelerinde düzenlenen "Hırsızlık suçundan" cezalandırılması istendi.

“Siyasi tarafından çekindim”

Neden şimdiye kadar şikayetçi olmadığı ile ilgili Yeniçağ’a konuşan Enginler, "Metin Özkan’dan şikayet olmadım. Biraz siyasi tarafından çekindim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı olmasından. Allah’a havale ettim. Benim kendisiyle bir tanışıklığım yok. Tesadüfen ortak arkadaşlarımızın olduğu bir masadaydı. CNN’de bir yayına gelmiş galiba. Çıkışta ortak arkadaşlarımız olduğu için aynı masaya oturduk. Ben onu tanımıyorum yani.

“Parayı geri gönderdi, almadım”

Çantamdan 700 dolar çaldı, sonra geri vermek istedi. Birileri aracılığıyla parayı gönderdi ancak parayı almadım. Ben tamamen Allah’a havale ettim. Benden uzak Allah’a yakın olsun. Hiç ulaşmak istemedim kendisine, benim için büyük bir para değil.”

“Tırnakçılık yoluyla almış”

Enginler’in avukatı Cesim Parlak da Yeniçağ TV’ye yaptığı açıklamada, yaşananları, “talihsiz bir olay” olarak nitelendirerek, “Metin Özkan, kamera kayıtlarında da göründüğü gibi, bizim ‘Tırnakçılık’ dediğimiz yol ile çantadan parayı almış” dedi.

 

twitter takip