Associated Press ile El-Cezire ofislerinin bulunduğu bina İsrail saldırısında yıkıldı!

Associated+Press+ile+El-Cezire+ofislerinin+bulundu%C4%9Fu+bina+%C4%B0srail+sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1nda+y%C4%B1k%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

İsrail ordusu, Gazze'de Associated Press (AP) ile El Cezire ofislerinin bulunduğu binayı vurdu.

 

İsrail ordusu, basın kuruluşlarının ofisleri ve apartman dairelerinin bulunduğu 12 katlı binayı boşaltma talimatı verdikten yaklaşık bir saat sonra vurarak tamamen yıktı.

AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Cela adlı 12 katlı bina İsrail savaş uçaklarından atılan birkaç füzeyle vuruldu.

İsrail ordusundan saldırının nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Amerika merkezli haber ajansı AP ile Katar merkezli El Cezire televizyonu bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri ile avukatlık bürolarının da olduğu binada 60 daire bulunuyordu.

Binada aynı zamanda Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu ifade edildi.

El Cezire: Barbarca bir eylem

El Cezire Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saat süre tanıdığını söyledi.

Ayrıca El Cezire televizyonu yaptığı yayında söz konusu binanın sahibi ile İsrail istihbaratından bir subayın telefon görüşmesini ekranlara yansıttı.

Görüntülerde bina sahibinin tahliye için fazladan 10 dakika süre istediği ancak İsrailli subayın bu talebi kabul etmediği duyuluyor.

Haber kanalından yapılan açıklamada ise "İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir" denildi.

AP Başkanı Pruitt: 'İsrail saldırısı karşısında şoke olduk ve dehşete düştük'

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının Başkanı ve CEO'su Gary Pruitt, İsrail ordusunun AP ofisinin bulunduğu binayı vurması karşısında "şoke olduklarını" ve "dehşete düştüklerini" açıkladı.

AP'nin Başkan ve CEO'su Pruitt, kendilerinin de içinde bulunduğu binanın İsrail tarafından hedef alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Pruitt, "AP ofisine ev sahipliği yapan binaya yapılan oldukça rahatsız edici İsrail saldırısı karşısında şoke olduk ve dehşete düştük." ifadesini kullandı.

Pruitt ayrıca, "Bugün yaşananların sonucunda dünya, Gazze'de olanlar hakkında daha az bilgi sahibi olacak" uyarısında bulundu.

İsrail uçaklarının, cumartesi günü Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda ise aynı aileden çoğu çocuk 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık kaynakları, İsrail savaş uçaklarının, Şati Mülteci Kampı'nda Ebu Hatab ailesinin yaşadığı eve düzenlediği saldırıda 8'i çocuk, 2'si kadın 10 Filistinli öldüğünü bildirdi. Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ediyor.

İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2'si kardeş 3 Filistinli hayatını kaybetmişti. Böylelikle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı. (euronews)

twitter takip