Ana Sayfa

Dışişleri: Türk hava sahası Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı kullanacak hava araçlarına kapatıldı



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Türk hava sahasının Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı kullanacak hava araçlarına kapatıldığını duyurdu. Kararın ilk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülüyor.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye ile Irak'ın Süleymaniye şehri arasındaki uçuşlara ilişkin soruya yazılı cevap verdi.

Bakanlık, Türk hava sahasının, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş ve kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Söz konusu karar, Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alınmıştır" denildi.

Açıklamada, kararın ilk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olmasının öngörüldüğü belirtildi.

Bakanlığın açıklamasının tamamı şöyle:

"Türk hava sahası, Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına 3 Nisan itibarıyla kapatılmıştır.

Sözkonusu karar, Süleymaniye’de PKK terör örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaşması, terör örgütünün havalimanına nüfuz etmesi ve böylece uçuş güvenliğinin tehdit edilmesi çerçevesinde alınmıştır.

İlk aşamada 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olması öngörülen karar, anılan tarihe kadar yakından izleyeceğimiz gelişmeler ışığında tekrar gözden geçirilecektir."

 

 

POPÜLER KONULAR