Ana Sayfa

Ceza uygulanmaya başladı! Medya Mahallesi programı bu hafta yayınlanmayacak!



RTÜK'ün 5 gün yayın durdurma cezası verdiği Halk TV programı Medya Mahallesi'nin cezası uygulanmaya başladı. Bu hafta yayınlanmayacak olan programın yerine belgesel konuldu.


Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunumuyla ekrana gelen 'Medya Mahallesi' programına verilen yayın durdurma cezası bugün uygulanmaya başlandı.
 
Cuma günü kanala tebliğ edilen ceza bugün uygulamaya başlandı. 5 gün yayın durdurma cezası olan 'Medya Mahallesi' programı bu hafta yayınlanmayacak. Programın yerine belgesel yayını yapılacak.
 
Bu durumu programın sunucusu Ayşenur Arslan, "Medya Mahallesi bir haftalığına susturuldu. Ama kadın susmuyor. Saat 13.00’de Şule Aydın’ın konuğu. Dostların bilgisine" notuyla sosyal medya hesabından duyururken bazı gazeteciler de RTÜK'ün verdiği karara bir kez daha tepki gösterdi.
 
Ünlü gazeteci İsmail Saymaz, RTÜK'ün verdiği bu kararın nedeninin Halk TV'nin artan reytingleri olduğunu belirterek "RTÜK, Halk TV’ye verdiği hukuksuz cezayı cuma günü tebliğ etti. İtiraz edilmesine zaman tanınmadan ceza, bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Neyin telaşı bu? Halk TV’nin haber kanalları içerisinde birinci sıraya tırmanıyor olması, muhalif seslerin daha çok duyulması mı" mesajını paylaştı.
 
Halk TV'nin yorumcuları arasında yer alan bir diğer gazeteci Barış Yarkadaş da, RTÜK'ün belgesel yayınlarını ceza aracı olarak kullanmasını eleştirerek "Bugün Halk TV'yi açıp Ayşenur Arslan'la Medya Mahallesi'ni izlemek isteyenler, RTÜK'ün verdiği anlamsız ceza yüzünden, bu belgeseli izlemeye zorlandı. RTÜK, belgesel gibi kıymeti bir çalışmayı, aklınca "ceza" olarak kullanıyor. Ve RTÜK bu tutumuyla seyirciyi cezalandırıyor" yorumunu yaptı.
 
Kadri Gürsel de, verilen ceza nedeniyle yayına ara veren programa ve Ayşenur Arslan'a "İktidarın özgür yayıncılığa tahammülsüzlüğü kendi medyasının etkisizliği nispetinde artıyor" mesajıyla destek oldu.
 
Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları nedeniyle 5 kez yayın durdurma cezası alan Halk TV'nin bir diğer programı 'Sözüm Var'ın moderatörü Şirin Payzın da, RTÜK'ün itiraz hakkına fırsat vermeden cezayı uygulamasına şu sözlerle tepki gösterdi.
 
Ayşenur Aslan’a verilen yayın durdurma cezası bu sabah başladı.Halkt Tv’ye değil “halkın haber alma hakkına “ ceza kestiler.RTÜK Başkanı sabahları aynaya baktığında çocuklarına bıraktığı mirası görüyor”İktidarı eleştiren,muhalefeti çıkaran  bütün kanalları sansürlüyorum çocuklar...
 
Gazetecilerin işi halkın sorunlarını aktarma, analiz etme,soru sorma,araştırmadır.Şu an uğraştıkları:Sansür, asılsız iddianameler , asılsız suçlamalar, tutuklamalar , davalar.Gazetecilere baskı kurunca ülkede işler bir anda düzeliyor mu sanki?
 
Levent Gültekin , Murat Sabuncu ile hazırladığım “Sözüm Var “2.Yayınından  sonra hızlı yükselişle  tüm haber kanalları arasında 2. oldu. Ve tabii hemen 5 program ceza aldı .E korkmayın bu kadar.Kaybedince topu delen çocuklar gibi. Maçı kaybedince hakemi suçlayan teknik adam gibi...
 
RTÜK’ün garip işleri. Programı durdurma kararını cuma günü tebliğ ediyor Pazartesi uygulayın diyor. Arkadaş hani itiraz süresi? Hani hukuki yollar? Hani savunma hakkı?

POPÜLER KONULAR