Seçim sonrası normalleşme adımları mı? Bu yıl hangi partiler bayramlaşabildi?

Se%C3%A7im+sonras%C4%B1+normalle%C5%9Fme+ad%C4%B1mlar%C4%B1+m%C4%B1?+Bu+y%C4%B1l+hangi+partiler+bayramla%C5%9Fabildi?
ABONE OL

CHP lideri Özgür Özel'in bayram gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonlaşmasının ardından seçim sonrası 'normalleşme' sinyalleri verilme devam ediliyor.

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü, Ankara’nın bir geleneği olan siyasi parti bayramlaşmalarına sahne oluyor.

Başkentteki ilk bayramlaşma töreni CHP Genel Merkezi’nde CHP ile AK Parti arasında gerçekleşti.

CHP Genel Merkezi’ndeki bayramlaşma törenine AK Parti heyetine AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert başkanlık etti.

Heyeti CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki kabul heyeti karşıladı.

"HEP BERABER ÇALIŞMA DUYGUSUNDAYIZ"

Bayramlaşmada ilk başlık ekonomi oldu.

Bu noktada Nazlıaka, bayramın keyfini çıkaramayan vatandaşlar olduğunu söyledi, “Hepimizin sorunu bunu çözmek. Bir sonraki bayramda gerçek anlamda bayramın yaşanabilmesi için hep beraber çalışma duygusunda olduğumuzu ifade etmek isteriz.” dedi.

"KUTUPLAŞMAYI BIRAKIP KALP KALBE GELMEMİZ GEREKİYOR"

AK Parti heyetinin başındaki Sert ise sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekti. “Bu noktada halkın tabanının sıkıntılarını görüp çözüm getirmemiz gerekiyor.” diyen Sert, “Şartlar neyi gerektiriyorsa bunları yapıp rahat ettirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçim sonuçlarına da değinen Sert, “Ciddi bir başarınız oldu. Tebrik ediyoruz. Kutuplaşmayı bırakıp, göz göze kalp kalbe gelmemiz gerekiyor.” dedi.

Bayramlaşmada bir diğer sıcak konu ise İsrail saldırıları altındaki Gazze’ydi. Aylin Nazlıaka, İsrail’e yönelik alınan tedbirleri olumlu karışıladıklarını aktardı, “Nasıl uygulanacağını takip edeceğiz.” dedi.

AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDEKİ BAYRAMLAŞMA

AK Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmada ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ev sahipliği yaptı.

AK Parti heyeti, ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, başkanlığındaki heyetle, AK Parti Genel Merkezi’nde görüşerek bayramlaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, “Gazze davasına en çok sahip çıkan ülkelerden biriyiz, liderlerden birine sahibiz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ise “Dünyadaki tüm ülkeler tarafından mazlum insanların öldürülmesinin engellenmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti heyetinin ikinci misafiri ise MHP heyeti oldu.

MHP heyetine Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz başkanlık etti.

AK Parti Genel Merkezi, Ramazan Bayramı dolayısıyla İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, BBP, DSP ve Vatan Partisi heyetlerini de ağırladı.

CHP'DEKİ BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

CHP Genel Merkezi'nde de bayramın ikinci günü bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki heyette Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Parti Meclisi Üyesi Alkım Denizaslanı ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK üyesi Onur Topkül yer aldı.

CHP heyeti sırasıyla AK Parti, DSP, Vatan Partisi, DEM Parti, İYİ Parti, BBP, DP ve MHP ile bayramlaştı.

MHP'YE ZİYARETLER

MHP Genel Merkezi’nde ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu ve MYK Üyesi Özgür Bayraktar, diğer partilerin temsilcilerini kabul etti.

İlk olarak DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir, Genel Sekreter Yardımcısı Tuğçe Babuççu ve Ankara İl Başkanı Mustafa Keçeci, MHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

MHP heyeti, ziyarete gelen diğer partililere kolonya ve çikolata ikram etti.

Ardından, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Kadın Kolları MKYK Üyesi Derya Öztekin ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Salih Aydın’dan oluşan AK Parti heyetinin ziyareti gerçekleşti.

AK Parti’li heyetin ziyaretinde konuşan MHP'li Karakaya, “Yerel seçimlerin farklı dinamikleri var. Burada millet tarafından bir uyarı oldu mu; evet, oldu. Bu uyarılar anlaşıldı. Millet iradesine karşı kimsenin diyeceği bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımız da bu konularda çok güzel açıklamalar, değerlendirmeler yaptı. Dendiği şekilde Cumhur İttifakı’nın da oy kaybı söz konusu değil. MHP olarak il genel meclisi yönetiminde yüzde 17 civarında oy aldık.” diye konuştu.

İYİ PARTİ'DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural başkanlığındaki heyet, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında parti genel merkezine gelen heyetleri kabul etti.

Vural ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya başkanlığındaki heyetle bayramlaştı.

SAADET PARTİSİ'NE İLK ZİYARET İYİ PARTİ'DEN

Saadet Partisi’nde ise bayramlaşma ziyaretleri İYİ Parti ve Demokrat Parti ile başladı.

Saadet Partisi heyeti, bu kapsamda ziyarette bulunan İYİ Parti Parti İçi Eğitim Başkanı Ayşe Sucu ve Demokrat Parti GİK Üyesi Nur Kaan başkanlığındaki heyetle, Saadet Partisi Genel merkezinde görüşerek bayramlaştı.

twitter takip